POCU/665/6/23/134581 - O șansă în plus la educație, o șansă pentru viitor

UE-logo
investitii structurale
logo
logo-rosu-isjdb

Conferința de încheiere a proiectului
15 decembrie 2023

          În data de 15.12.2023 a avut loc Conferința de încheiere a proiectului „O șansă în plus la educație: o șansă pentru viitor”, POCU/665/6/23/134581, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Valoarea totală a finanțării este de 9.519.582,44 lei. Evenimentul s-a derulat la SALONUL ARTELOR, Biblioteca Județeană ,Petre Dulfu’’ din Baia Mare. Obiectivul general al proiectului  „creșterea capacității sistemului de învățământ de la nivelul județului Maramureș și a județului Dâmbovița, de a reintegra persoanele care au părăsit prematur școala, oferindu-le trasee de reintegrare prin care să dobândească calificările necesare pentru un post pe piața muncii” a fost urmărit în principal, prin formarea profesională a personalului didactic/de sprijin/didactic auxiliar din cele două județe și sprijin oferit tinerilor/adulților care au părăsit sistemul de învățământ obligatoriu: servicii de consiliere și orientare școlară, programe remediale de tip „Școala după școală”,programe de tip A doua șansă primar/secundar inferior, calificare profesională.
          Programele anterior amintite au fost implementate de partenerii asociați ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș:

  • Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa;
  • Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Baia Mare;
  • Școala Gimnazială Finteușu Mic;
  • Școala Gimnazială nr. 10 Sighetu Marmației;
  • Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie,
    și partenerii asociați ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița:
  • Liceul Tehnologic ”Udrea Băleanu” Băleni;
  • Liceul Tehnologic Petrol Moreni;
  • Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” Târgoviște;
  • Școala Gimnazială Corbii Mari;
  • Școala Gimnazială I.L. Caragiale;
  • Școala Gimnazială Iedera de Jos;
  • Școala Gimnaziala „Radu cel Mare" Târgoviște;
  • Școala Gimnazială „Smaranda Gheorghiu” Târgoviște;
  • Școala Gimnazială Ulmi.
              Mulțumim colaboratorilor și unităților școlare implicate în acest proiect!
  • Comunicat de presă privind disiminarea rezultatelor proiectului POCU/665/6/23/134581

    Raportul prezentat în cadrul Conferinței de încheierea a proiectului POCU/665/6/23/134581

    Afis-conferinta-incheiere-proiect-O-sansa-pentru-educatie
    Proceduri și anunțuri

    Anunț de atribuire a contractului ,, Servicii de catering "aferente proiectului POCU /665/6/23/134581,,O șansă în plus la educație : o sansă pentru viitor ''

    Invitatie de participare in vederea atribuirii contractului de servicii - Servicii de catering.

    Caiet de sarcini privind ansamblul cerințelor în baza cărora se elaborează propunerea tehnică și financiară.

    Documentația de atribuire a contractului de catering.

    Documentația de atribuire a contractului de catering.

    Anunț de atribuire a contractului de achizitie publica "Servicii de formare profesională cadre didactice" aferente proiectului

    Anunț de selecție și recrutarea personalului didactic pentru ocuparea posturilor disponibile în cadrul proiectului, pentru personalul din afara organegramei

    Procedura simplificată proprie privind organizarea și desfășurarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții publice.

    Model de contract servicii formare profesională.

    Model de formulare (versiunea editabilă)

    Fișa de date a achiziției de servicii de formare profesională a cadrelor didactice

    Caiet de sarcini privind achiziția de servicii de formare profesională a cadrelor didactice

    Anunț invitație de participare în vederea atribuirii contractului de servicii de formare profesională a cadrelor didactice

    Procedura simplificată proprie aplicabilă în cadrul proiectului POCU/665/6/23/134581 cu titlul "O șansă în plus la educație: o șansă pentru viitor".

    Anunț de atribuire a contractului de achiziție publică "Servicii de editare/tipărire materiale de popularizare" aferente proiectului POCU/665/6/23/134581: O şansă în plus la educaţie: o şansă pentru viitor"

    Conferința de lansare a proiectului
    16 iulie 2021

    Sigla-BJ-Petre-Dulfu

             Conferinţa de lansare a proiectului implementat în parteneriat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş (beneficiar) şi Inspectoratul Școlar Judeţean Dâmboviţa (partener) a avut loc în data de 16 iulie 2021, la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" din Baia Mare.
     Proiectul POCU/665/6/23/134581: "O şansă în plus la educaţie: o şansă pentru viitor" se derulează pe o perioadă de 34 luni, iar valoarea totală a contractului de finanţare este de 9.519.582,44 lei.

     Obiectivul general al proiectului:

  • Diminuarea numărului de persoane care se afla în Abandon Școlar și prevenirea apariției fenomenului de părăsire timpurie a școlii în rândul elevilor folosind metode moderne de prevenție și corecție, precum și prin completarea portofoliului de măsuri deja existent cu noi rezoluții, planuri de acțiune, instrumente informatice moderne (TIC și materiale digitizate), programe educaționale integrate, în contextul dezvoltării durabile a societății informaționale bazată pe cunoaștere și progres tehnologic.

     Obiectivele specifice ale proiectului:
  • Îmbunătățirea nivelului de informare, conștientizare și înțelegere a membrilor grupului țintă privind oportunitățile oferite în cadrul proiectului. Acest obiectiv se atinge prin implementarea tuturor masurilor de informare si popularizare a programelor de formare, masurilor active de integrare în educație, conferințe, elaborarea si diseminarea de materiale de informare specifice si dezvoltarea portalului proiectului.
  • Identificarea necesitaților educaționale reale ale membrilor grupului țintă si a factorilor de risc principali (cauzelor) ce conduc la părăsirea timpurie a sistemului școlar și dezvoltarea de instrumente personalizate de prevenire și corecție.
  • Reducerea amplorii fenomenului de abandon școlar prin participarea membrilor grupului țintă la masuri si programe de prevenire și corecție (“A doua șansa” și “Învață-mă să învăț”), precum și creșterea calificării personalului ce lucrează cu oameni cu risc de părăsire a școlii.
  • Alfabetizarea tehnologică în sfera folosirii echipamentelor informatice, respectiv perfecționarea cunoștințelor și abilitaților de folosire a calculatoarelor si dispozitivelor mobile moderne a elevilor, profesorilor si personalului implicat în activități de asistenta a persoanelor cu risc de părăsire a școlii sau aflați deja în abandon școlar.

      Ne dorim ca prin implementarea acestui proiect să le oferim tinerilor aflaţi în dificultate, nu doar certificate de absolvire, ci şansa unei alte zile de mâine.
     Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi, succes echipei de implementare a proiectului!

  • Afis-conferinta-incheiere-proiect-O-sansa-pentru-educatie
    Scroll to Top Skip to content